ΑΣΤΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ. Από το Blogger.
RSS

Από τις υπόγειες στοές της Αθήνας...


Οι υπόγειες στοές της πόλης της Αθήνας και των περιχώρων, αποκαλύπτονται σε όσους τις αναζητούν. Δεν αποτελούν ενιαίο δίκτυο, είναι διαφορετικών τύπων και μεγεθών, διαφορετικών χρήσεων, και κατασκευάστηκαν οπωσδήποτε σε διάφορες περιόδους. Βρίσκονται σε διαφορετικά βάθη, από πολύ μικρά (ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους), μέχρι και πολύ μεγάλα, που αγγίζουν και τα 50 μέτρα.
Δεν θα θέλαμε όμως εδώ να σας κουράσουμε γράφοντας τι εξυπηρετούσαν όλοι αυτοί οι τύποι στοών, εξάλλου αυτό κάνουμε συνεχώς, στις τρέχουσες δημοσιεύσεις του ιστολογίου. Σήμερα, απλά θα σας μεταφέρουμε τις ευχές μας για τη νέα χρονιά, μέσα από μερικές εκ των πιο άγνωστων υπογείων στοών της μεγαλούπολής μας, τις οποίες έχουμε επισκεφτεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Το γεγονός ότι παρουσιάζονται μαζί, δεν σημαίνει ότι σχετίζονται οπωσδήποτε μεταξύ τους, και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται. Βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα και έξω από το κέντρο της πόλης. Δεν μας απασχολεί εάν έχουν μεγάλο ή μικρό μήκος, ιδιαίτερη ιστορία, ή αν είναι σημαντικές ή "ασήμαντες". Μας αρκεί απλά που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας, και που μας δίνουν την ευκαιρία να βρεθούμε στο εσωτερικό τους... Να είστε καλά.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ: "διαβάστε περισσότερα"


1. Αθήνα
 
2. Αθήνα3. Αθήνα


4. Αθήνα

5. Αθήνα
 
 6. Αθήνα

7. Αθήνα

8. Αθήνα
9. Αθήνα (μυστικο πηγαδι σε υπόγειο σπιτιού)

10. Πειραιάς

11. Πειραιάς 

12. Δυτικά προάστια

13. ΒΔ προάστια14. ΒΔ προάστια


15. ΒΔ προάστια
16. Βόρεια προάστια17. Νότια προάστια

18. Ανατολικά προάστια

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Δευτεραίος, Αλέξανδρος Γλαράκης
Δραστηριότητα: αστική σπηλαιολογία (urban speleology)
Συμμετείχαν: Γεωργία Μπουρμπούλη, Ιωάννης Αθάνατος, Αλέξανδρος Τσεκούρας, Αλέξανδρος Γλαράκης, Παναγιώτης Δευτεραίος


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου